Gezandstraald of gezuurd glas?

Gezuurd glas

Gezandstraald glas of gezuurd glas

Tripo Glaswerken krijgt regelmatig vragen van klanten op specifieke thema’s in het domein van glasbehandelingen. Een veelgestelde vraag is er eentje met betrekking tot glazen deuren.

Vraag: “Wanneer ik kies om een glazen deur in mat glas te laten plaatsen, wat verkies ik dan best, gezuurd glas of gezandstraald glas?

Antwoord:

Gezuurd glas of geëtst glas verkrijgt zijn matte look door een acidebehandeling tijdens de productie. Dit glas is het meest onderhoudsvriendelijk, maar vergt ook financieel een iets grotere inspanning. Dit bewerkte glas heeft hetzelfde uitzicht van gezandstraald glas, maar de structuur is mindern grof, wat voor een eenvoudiger en sneller onderhoud zorgt.

Zandstralen vertoont grote overeenkomsten met het etsen, maar de behandeling is nogal grof. Op vlak van onderhoud is dit minder aangenaam. Vingerafdrukken en andere durven wel eens goed zichtbaar blijven en zijn soms moeilijk te verwijderen. Om dit te vermijden brengen we een extra beschermlaag (Vernis) aan op het gezandstraald glas. Vernis (ClearShield) heeft enkel als nadeel dat het na een paar jaar bijna geheel van de deur afgesleten zal zijn.

Ben je dus op zoek naar een langetermijnoplossing en laat je budget het toe, kies je dus best voor gezuurd glas.

» Advies nodig bij gezandstraald of gezuurd glas? Vraag hier uw offerte aan

Comments are closed.