Populariteit glas

Glazen leuning - glazen ballustrade

Technische factoren die de populariteit van glas verklaren

Het gegeven dat steeds meer bouwers en verbouwers opteren voor glas, heeft te maken met een aantal technische factoren.  Het was vroeger bijvoorbeeld technisch moeilijk of zelfs onmogelijk om glas te gebruiken voor deuren, in trappen, vloeren en wanden. Wat nu wel perfect mogelijk is.

Dit kan u nader bekijken in op onze pagina ‘Realisaties‘. Hier vindt u vele projecten die de diverse toepassingen van glaswerken illustreren.

Er is nog een andere belangrijke reden voor de verklaring van het succes van glas als binneninrichting: glas is transparant, helder en precies die helderheid en transparantie zijn essentiële voorwaarden die bouwers en verbouwers willen zien bij de realisatie of de verbouwing van hun woning. Vandaar het succes van gewoon helder glas, maar ook van gematteerd glas (meer info), het glas is dus wel doorschijnend, maar niet doorzichtig: het glas laat licht wel door- met de nodige voordelen- maar omdat men er niet kan door kijken, wordt toch de privacy van de bewoners gevrijwaard.

Glas kent zeer uitéénlopende toepassingen in de woningbouw: ramen en deuren, trappen, tegels, wanden, veranda’s, vloeren, plafonds, douchecabines, enz. Maar altijd onder hetzelfde motto: transparantie en helderheid!

» Gaat u bouwen of renoveren en wilt u meer weten over op welke manier glas als toepassing van ruimte en elegantie voor u van nut kan zijn? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Comments are closed.