GLAZEN TRAPPEN

Een trap van glas? Ja, het bestaat. Steeds meer architecten kiezen voor glazen trappen in woningen en kantoren. De trappen vormen een elegante constructie, een echte eye-catcher én ze brengen licht in huis. Een glazen trap bezorgt uw interieur een exclusief karakter. In combinatie met andere materialen zorgt een glazen trap voor een unieke en hedendaagse designbeleving.

>> ADVIES NODIG BIJ WELKE TYPE GLAZEN LEUNING VOOR U GESCHIKT IS? VRAAG HIER UW OFFERTE AAN.

GLAZEN TRAP MET SGG CONTOUR-GLAS

Glazen trappen worden gemaakt door een combinatie van veiligheidsglas en gelaagd glas. Deze methode maakt het mogelijk ook gehard, gebogen of gezeefdrukt glas te gebruiken. Hierdoor krijgen uw glazen trappen een waaier aan afwerkingsmogelijkheden.

Met gebogen SGG CONTOUR-glas kunnen ontwerpers gebogen lijnen realiseren. Deze lijnen passen in een modern interieur of leggen een luxueus accent in een klassiek interieur. Een glazen trap verlicht de structuur van het interieur. Bovendien is een glazen trap in gelaagd glas extra veilig en ook geschikt voor liftkooien en liftschachten.

TRAPPEN: VROEGER EN NU

In oudere woningen werd de trap meestal naar de inkomhal verbannen. In nieuwe woningen wordt de trap vaker geïntegreerd in de woonruimte. Op die manier krijgt hij meer aandacht en wordt hij een deel van het interieur. Transparante glazen trappen zijn zeer populair en modern.

GLAZEN TRAP: ENKEL GLAS?

Is een glazen trap enkel gemaakt van glas? Neen, enkel de treden zijn van versterkt glas gemaakt. Glazen trappen gebruiken een metalen structuur om de treden te dragen. Dit geeft de trap een hedendaags karakter en een lichte, soms industriële uitstraling. Een ander origineel en zeer hedendaags ontwerp is de glazen spiraaltrap met metalen frame.